Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Investind in oameni, investim in viitor! - Concluzia Forumului Regional Nord-Est la Botosani

02/11/2009

Forumul Regional Nord-Est Romania s-a desfasurat la finalul saptamanii trecute, in perioada 29-30 octombrie la Botosani. Peste 150 de participanti din organizatii publice centrale si locale, societati comerciale, institutii financiare si ONG-uri au raspuns invitatiei organizatorilor: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Centrul Europe Direct Nord-Est, Consiliul Judetean Botosani, Institutia Prefectului Judetului Botosani, Primaria Municipiului Botosani, Inspectoratul Scolar Judetean Botosani si AJOFM Botosani.

Lucrarile Forumului au fost deschise in eleganta Sala Mihai Eminescu a Hotelului Rapsodia Best Western Botosani de Dl. Constantin Apostol, Director General ADR Nord-Est, care a facut o scurta incursiune in istoria evenimentului si a subliniat importanta alegerii tematicii resursei umane in acest an: ”Prin organizarea itineranta a acestui Forum, incepand cu anul 2004, ne-am dorit un eveniment de traditie, reprezentativ pentru Regiunea Nord-Est care, in ciuda indicatorilor statistici neinduratori, sa scoata in evidenta valorile acestei zone, posibilitatile de dezvoltare si calitatea oamenilor. Problematica resursei umane a capatat noi valente in contextul crizei economice si financiare generalizate, iar noi incercam in aceste 2 zile sa aducem in atentie aceste probleme si sa incercam sa conturam solutii. Problematica resurselor umane este una complexa. Nu e vorba doar de disponibilitatea unui loc de munca. E vorba de formare profesionala continua, de corelarea sistemului de educatie cu tendintele de ocupare.”

Urmare a acestui indemn, lucrarile in plen s-au concentrat atat pe evidentierea politicilor publice in scopul cresterii competentelor profesionale, pe armonizarea educatiei si formarii profesionale cu cerintele pietei muncii, dar si pe oportunitatile de finantare oferite de fondurile guvernamentale si europene in domeniu, precum si pe modele de buna practica pentru managementul organizational.

Atelierele de lucru au avut un pronuntat caracter interactiv, iar provocarile enuntate de organizatori: „Responsabilitatea sociala”, respectiv „Ce fac pentru viitorul meu” au generat dezbateri interesante in randul administrattiilor publice locale, ONG-urilor, dar si al Inspectoratelor Scolare Judetene din toata Regiunea Nord-Est precum si a elevilor de liceu. Concluzia unanima: Investind in oameni, investim in viitor!

Bursa de contacte „Proiecte europene la cheie” s-a dovedit o platforma de dicutii extrem de utila pentru toti cei interesati in obtinerea unor finantari nerambursabile, pe de o parte si finantatori, firme de consultanta si banci pe de alta parte. Interactiunile din cadrul Bursei vor conduce cu siguranta la un nivel crescut de informare asupra disponibilitatilor de finantare, dar si asupra instrumentelor de sprijin, avand ca efect proiecte superioare din punct de vedere calitativ.

Efortul organizatorilor, lectorilor si fidelitatea partenerilor care au sustinut evenimentul de-a lungul timpului au fost rasplatite intr-un cadru festiv prin decernarea trofeelor: „Un parteneriat de succes”.

Prezentari sesiunea in plen I
Prezentari sesiune in plen II
Prezentari workshop 1 - Responsabilitatea sociala
Prezentari workshop 2 - Ce fac pentru viitorul meu?

Galerie foto (adrnordest.ro)
Galerie foto Picasa Web



Toate stirile »