Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Calitate in sanatate, educatie si servicii sociale prin noul Program Operational Capital Uman 2014-2020

20/04/2015

Lansarea oficiala a Programului Operational Capital Uman 2014-2020 a avut loc vineri, 17 aprilie 2015. Programul a fost aprobat de Comisia Europeana pe 25 februarie 2015, cu o alocare totala de 4,326 miliarde euro, din care 4,2 miliarde Euro din Fondul Social European si 105,9 milioane Euro din Initiativa Locuri de Munca pentru Tineri (ILMT), un nou instrument european dedicat regiunilor in care rata somajului in randul tinerilor este mai mare de 25%.

Programul Operational Capital Uman 2014-2020 este structurat pe 7 axe prioritare si vizeaza finantarea europeana a unor domenii socio-economice cheie, cum ar fi ocuparea, educatia, incluziunea sociala si sanatatea. In consecinta, se asteapta ca acest Program Operational sa aiba un impact major pe piata muncii, in ceea ce priveste calitatea serviciilor sociale, a nivelului de competente din educatie si sanatate.

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a lansat un mesaj beneficiarilor POCU, subliniind ca orientarea pe rezultate in noua perioada de programare impune, in cea mai mare parte, dezvoltarea de parteneriate intre diversele categorii de beneficiari, astfel incat sa se asigure implementarea eficienta a proiectelor.

Ghidurile solicitantului sunt intr-un stadiu avansat de elaborare, urmand sa fie lansate spre consultare pana la sfarsitul lunii iunie.

Detalii suplimentare: www.fonduri-ue.ro.



Toate stirile »