Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Lansarea primului Digital Innovation Hub din Regiunea Nord-Est, Iasi, 12 martie 2020

11/03/2020

Urmare a restrictiilor impuse de autoritati  cu privire la  intrunirile publice cu mai mult de 99 de persoane, va anuntam ca evenimentul de lansare a Digital Innovation Hub se amana. Vom reveni cu detalii in privinta datei reprogramate pentru eveniment.


24.02.2020

Pe 12 martie 2020, la Iasi, in Aula Universitatii Alexandru Ioan Cuza, membrii fondatori ai North-East Romania Digital Innovation Hub - Digital Innovation Zone, organizeaza evenimentul de lansare oficiala.

Digital Innovation Zone (www.digital-innovation.zone) reprezinta o comunitate de oameni, afaceri, institutii de invatamant, centre de cercetare si inovare care doresc sa colaboreze si sa paseasca si mai departe in lumea transformarii digitale.

Evenimentul va fi un prilej de a prezenta initiativa noastra potentialilor parteneri si clienti, de a intelege secretul din spatele modelului de afaceri al unor initiative similare si de a identifica oportunitati de dezvoltare/cooperare pentru astfel de structuri in perioada 2021-2027.

La eveniment vor participa peste 100 de companii private din industria IT si celelalte sectoare prioritare, universitati, clustere, entitati de inovare si cercetare, Camere de Comert si Industrie din regiune precum si reprezentatii Digital Innovation Hub-urilor operationale din Romania.

Oricine doreste sa afle mai multe despre Digital Innovation Zone este binevenit la evenimentul de lansare, la Iasi, 12 Martie 2020, Aula Magna "Mihai Eminescu", Universitatea A.I. Cuza , Bulevardul Carol 1, nr.11.

Participarea este gratuita, inscrierea se face aici: http://bit.ly/2PaiApu, iar intrarea in sala se face exclusiv pe baza biletului electronic.

Cum am ajuns aici?

Din dorinta de a contribui la implementarea Strategiei Nationale privind Agenda Digitala pentru Romania si de a alinia Regiunea Nord-Est la tendintele de digitalizare globale, in iunie 2019 a fost demarata initiativa infiintarii unui Digital Innovation Hub in Regiunea de Nord-Est a Romaniei.

Aceasta este o initiativa bottom-up, bazata pe angajamentul unor entitati consacrate la nivel regional, respectiv Universitatile din Iasi, Bacau, Suceava, mai multe companii private din regiune, companii multinationale, cu expertiza in inovarea la scara si solutii digitale, precum si ADR Nord-Est, in calitate de promotor.

Ce este un Digital Innovation Hub (DIH)

  • Un Digital Innovation Hub (DIH) este o structura de tip One-Stop-Shop care sprijina companiile dintr-o regiune sa devina mai competitive, prin imbunatatirea proceselor, produselor si serviciilor, folosind tehnologii digitale.
  • Un One-Stop-Shop ofera servicii suport companiilor dintr-o anumita regiune, prin cooperare prin intermediul unui multipartener. De exemplu: constientizarea tehnologiilor de digitizare, explorarea inovatiei, dezvoltarea viziunii si strategiei pentru business, training, acces la fonduri si investitii, cercetari colaborative etc.
  • Prin intermediul unui Digital Innovation Hub se pot crea conexiuni cu investitori, accesa finantari pentru transformarea digitala si se conecteaza utilizatorii si furnizorii de inovatii digitale.

La nivel European exista aprox. 500 de Digital Innovation Hubs integrate intr-o retea de hub-uri accesibila la adresa https://s3platform.jrc.ec.europa.eu/digital-innovation-hubs-tool. In Romania activeaza doar 6 astfel de structuri dintre care 3 in Cluj Napoca, 1 in Bucuresti, 1 in Sibiu, 1 in Brasov.

Servicii oferite de Digital Innovation Hub-uri

DIH-urile trebuie sa aiba capacitatea sa ofere o parte din urmatoarele servicii:

  • Cresterea gradului de constientizare in jurul tehnologiilor digitale
  • Construirea ecosistemului, scouting, brokeraj/matchmaking, oportunitati de networking
  • Viziune si dezvoltare de strategii pentru afaceri
  • Infrastructura si instruire pentru testarea inovatiilor digitale (prototipare, testare, validare)
  • Cercetari colaborative
  • Productie pre-concurentiala/strategii preconcurentiale
  • Infrastructura comerciala pentru accesul la tehnologiile si competentele digitale
  • Evaluarea maturitatii digitale
  • Suport pentru Incubare/Accelerare
  • Consortii care sa reprezinte vocea clientului/produselor
  • Market intelligence
  • Servicii suport pentru acces la finantare si de pregatire pentru investitii
  • Mentorat
  • Accesul la expertiza pentru dezvoltarea si instruirea competentelor digitale

Digital Innovation Hub-ul din Regiunea Nord-Est numit Digital Innovation Zone. For better business, life and world, pune accent pe solutii digitale bazate pe Artificial Intelligence (AI) si Solutii Database pentru IMM-urile locale, active in sectoarele prioritare cuprinse in Strategia de Specializare Inteligenta a Regiunii Nord-Est, dar fara a se limita doar la acestea.

Membri: Codecamp, Strongbytes, Grapefruit, WebMagnat, Atelierul de Idei, Sigma AppDev si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.

Parteneri: Universitatea Alexandru Ioan Cuza" Iasi , Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" Iasi, Universitatea ˝Vasile Alecsandri˝ Bacau, Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa", Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi, Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava,
Clusterul Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est IMAGO-MOL, Clusterul Inovativ Regional EURONEST IT&C, Clusterul inovativ specializat in biotehnologie bioROne, Camera de Comert si Industrie Bacau, Camera de Comert si Industrie Iasi, Camera de Comert si Industrie Suceava,
Orange Romania



Toate stirile »