Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Si noua ne pasa! 'Piatra Neamt - Oras verde'

23/04/2010

Intregul mapamond sarbatoreste anual, in data de 22 aprilie Ziua Internationala a Pamantului, pentru a atrage atentia asupra unui mediu inconjurator mai stabil si mai sanatos. Astazi a devenit un eveniment educativ global, o ocazie de a atrage atentia asupra problemelor de mediu, cum sunt poluarea aerului, apelor si a solului, distrugerea ecosistemelor, disparitia a mii de specii de plante si animale si epuizarea resurselor naturale. In anul 2009 peste 4000 de organizatii nonguvernamentale si peste 700 de milioane de oameni din 170 de tari au fost implicati in activitati de protejare a mediului dedicate Zilei Pamantului.

Centrul Europe Direct Nord-Est, gazduit de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a participat la aceasta actiune globala prin organizarea unei actiuni ecologice de plantare arbori in scopul sensibilizarii opiniei publice cu privire la necesitatea protejarii mediului, a conservarii resurselor naturale si a biodiversitatii. Evenimentul a avut loc in data de 22 aprilie si a fost realizat in parteneriat cu Colegiul National de Informatica din Piatra Neamt si cu sprijinul Directiei Silvice Neamt.

A fost mobilizat un numar de 100 de elevi din clasele a IX-a si a XI-a, care impreuna cu profesorii si reprezentantii Centrului Europe Direct au plantat 100 de puieti in zona Ardeluta, sub indrumarea silvicultorilor de la Ocolul Silvic Brates. In plus, elevii au beneficiat de o prezentare a proceselor de regenerare artificiala a padurii si o expunere a lucrarilor realizate in solar si pepiniera de catre angajatii Directiei Silvice Neamt.

Contact: Roxana Pintilescu, Centrul Europe Direct Nord-Est, tel/fax: 0233 222432, e-mail: europedirect@adrnordest.ro.

 



Toate stirile »