Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Beneficiarii finantarilor europene au cadrul legal care stabileste conditiile de eligibilitate a cheltuielilor in cadrul FEDR, FSE si FC 2014 - 2020

12/06/2015

Pe 11 iunie 2015 a fost publicata in Monitorul Oficial, Hotararea nr. 399 din 27 mai 2015 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul Social European si Fondul de Coeziune 2014 – 2020. O  parte dintre prevederi vizeaza:
- Cheltuielile realizate in cadrul operatiunilor care au fost incheiate in mod fizic sau implementate integral inainte de depunerea de catre beneficiar a cererii de finantare in cadrul programului nu sunt eligibile indiferent daca toate platile aferente au fost efectuate de catre beneficiar.
- Cheltuiala cu taxa pe valoarea adaugata este eligibila daca este nerecuperabila, potrivit legii si in conditiile respectarii prevederilor art.  69 alin.(3) lit. c) din Regulamentul nr. 1.303/2013 Instructiunile de aplicare a acestei prevederi se vor aproba prin ordin comun al ministrului Fondurilor Europene si al ministrului Finantelor Publice, in termen de 30 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, a prezentei Hotarari.
- Costul de achizitie al imobilelor deja construite, inclusiv terenul pe care se afla constructia, este eligibil daca, printre altele, imobilul nu a fost achizitionat/construit prin intermediul unei finantari nerambursabile publice in ultimii 10 ani.

Descarca HG nr. 399/27.05.2015



Toate stirile »