Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Re-open EU: Comisia Europeana lanseaza un site dedicat reluarii in siguranta a calatoriilor si a turismului in UE

16/06/2020

In data de 15 iunie, Comisia Europeana a lansat o platforma web intitulata „Re-open EU”, dedicata sprijinirii reluarii in siguranta a calatoriilor si a turismului in intreaga Europa. Aceasta va furniza informatii in timp real privind frontierele si disponibilitatea mijloacelor de transport si a serviciilor de turism din statele membre. „Re-open EU” va contine si informatii practice furnizate de statele membre cu privire la restrictiile de calatorie, la masurile de protectie a sanatatii publice si de siguranta, cum ar fi distantarea fizica sau purtatul mastilor, precum si alte informatii utile precum ofertele turistice din fiecare tara si din UE. Astfel, prin decizii responsabile si in cunostinta de cauza, europenii vor fi in masura sa isi planifice vacantele de vara si deplasarile pe termen mai lung tinand cont de riscurile persistente legate de coronavirus.

Thierry Breton, comisarul pentru piata interna, a declarat: „Dupa saptamani intregi de izolare, granitele interne ale UE incep sa se redeschida. Site-ul «Re-open EU» pe care il lansam astazi va facilita accesul calatorilor la o serie de informatii practice, care le vor permite sa-si faca increzatori planurile de vacanta si sa se deplaseze in siguranta. «Re-open EU» se adreseaza in egala masura proprietarilor de restaurante si de hoteluri mici, precum si localitatilor din intreaga Europa, permitandu-le sa se inspire din solutiile inovatoare dezvoltate de altii.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret, responsabila de Centrul Comun de Cercetare (JRC), a declarat: „Patrimoniul cultural amplu si bogat al Europei este unul dintre cele mai pretioase bunuri ale noastre. Insa din cauza imposibilitatii de a calatori si a inchiderii majoritatii obiectivelor turistice in ultimele luni, cultura si turismul au fost grav afectate. Platforma «Re-open EU» furnizeaza informatii esentiale si actualizate, necesare reinceperii deplasarilor sigure in Europa.”

Platforma face parte din pachetul Comisiei privind turismul si transporturile din 13 mai 2020, lansat pentru a restabili increderea calatorilor din UE si pentru a sprijini reluarea turismului european in conditii de siguranta si cu respectarea masurilor de precautie sanitare necesare. Noua platforma, care vine si cu o versiune de mobil (aplicatie web), reprezinta un reper esential al calatorilor aflati in UE, deoarece centralizeaza informatii actualizate provenite de la Comisie si de la statele membre. Prin intermediul unei harti interactive, ea le va permite cetatenilor sa vada informatii specifice fiecarei tari, sa afle cum evolueaza situatia si sa consulte recomandarile de calatorie pentru fiecare stat membru. Va fi usor accesibila prin aplicatie sau prin site web, urmand sa fie disponibila in cele 24 de limbi oficiale ale UE.

Sursa: Comisia EuropeanaToate stirile »